Bedrijfsprofiel
Anker Dakvensters monteert sinds 2005 VELUX dakramen en daglichtsystemen en raambekledingen producten in de regio Groningen en Drenthe. In 2013 zijn we een VELUX Montagepartner geworden, daarnaast zijn we dealer van de vergunningsvrije BASkapel.In januari 2024 is het eenmansbedrijf Anker Dakvensters opgegaan in de Stichting Anker Dakvensters en houd zich sindsdien uitsluitend bezig met consumentenadvies en bemiddeling. De montage is sindsdien in handen van zelfstandig werkende montagepartners/ondernemers.
Oog voor de details
Daglicht en wooncomfort horen bij elkaar, statistieken geven aan dat we meer tijd zijn gaan doorbrengen in binnenruimtes en sinds corona ook meer zijn gaan thuiswerken.Anker Dakvensters heeft in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan bij het plaatsen van dakramen en daglichtsystemen en heeft intussen voor ieder situatie en elke behoefte een juiste oplossing. Dit doen we met een extra oog voor het behoud van een stabiele dakconstructie (bij nieuw plaatsen) en staan in een eventueel adviestraject ook stil bij de plaatsing van toekomstige zonnepanelen in combinatie met dakramen.
Daarnaast geven we indien dat relevant is ook advies bij verbouwplannen en hoe daglichttoetreding daar een bijdraging aan kan leveren.
Vervangen van oude dakramen
Een aanzienlijk deel van ons werk betreft het vervangen van bestaande dakramen. We besteden hier veel aandacht aan. Bijvoorbeeld; sinds de introductie van een nieuwe generatie dakramen, in 2001, is VELUX de dakramen standaard dieper in het dak gaan verwerken met als reden de totale isolatiewaarde van dakramen te verbeteren.Als het technisch mogelijk is laten we de dakramen van voor 2001, die standaard hoger op het dak zitten, zakken naar de huidige EDW inbouwdiepte. Dit doen we door van de bovenkant van de bestaande aftimmering afhankelijk van de situatie tussen de 10 en 40 mm3 af te zagen. In dezelfde werkgang stellen het dakraam opnieuw af zodat het goed sluit en makkelijk is te openen.
Het komt geregeld voor dat de dakpannen te dicht langs het dakraam liggen. Dit kan ervoor zorgen dat er blad klem komt te zitten tussen de dakpannen en de watergoot rond de vensters. Dit kan voor lekkage zorgen, in dit geval korten we de dakpannen in zodat de goten rond de vensters voor een deel vrij komen te liggen en de waterafvoer ten alle tijden is gegarandeerd.
Recycling
Bouwend Nederland produceert in kg het meeste afval en ook de organisatie Anker Dakvensters worden geconfronteerd met een aanzienlijke afvalstroom van oude dakramen en dergelijken. Dakramen worden bij Anker Dakvensters volledig uit elkaar gehaald en vervolgens worden de reststromen (hout, metalen, glas, papier) middels gesorteerde grondstoffen aangeboden aan het recyclingbedrijf.Hoe wordt uw aanvraag verwerkt en waar liggen de verantwoordelijkheden
Naar aanleiding van uw aanvraag via de contactpagina op de website Anker Dakvensters en of een telefoontje, wordt uw aanvraag in behandeling genomen en komt er indien dat noodzakelijk en/of gewenst is een van onze daglichtadviseurs bij u langs. Samen met de adviseur wordt er een plan van aanpak besproken.U wordt vervolgens gekoppeld aan een met Anker Dakvensters samenwerkende zelfstandige montagepartners, die een offerte uitbrengt en na opdracht bij u het werk komt uitvoeren. Deze zelfstandig werkende montagepartner versterkt u de garantie op de montage.
De montagepartners samenwerkend met de stichting Anker Dakvensters volgen jaarlijks trainingen en zijn aangesloten bij de brancheorganisatie VLOK, met bijhorende bedrijfsaansprakelijkheid verzekering en nakomingsgarantie.